Foto:arhinovosti

Portland Business Journal piše da Adidas ima nameru da prestane sa proizvodnjom nosivih sportskih uređaja, s obzirom na to da se hardversko odeljenje ove kompanije već rasformiralo.

Kompanija namerava da se u budućnosti okrene softveru, a posebno aplikacijama Adidas App i Runtastic i da se tako zaštiti od gubitaka koje je doživela sa proizvodima iz linije miCoach. Naime, Adidas je proizveo seriju pametnih nosivih uređaja, zaključno sa miCoach Smart Run pametnim satom, ali ni jedan od njih nije postigao očekivane rezultate.

Najpovoljnije fitnes narukvice na tržištu

Kompanija se već neko vreme udaljava od razvijanja hardvera i iz Adidasa je poručeno da korisnici neće biti u prilici da vide neki od novih pametnih satova za trčanje neko vreme. Ovaj potez asocira na onaj koji je kompanija Nike već učinila pre nekoliko godina i koja takođe nije uspela na polju hardvera pa se okrenula razvijanju softvera, sa partnerima poput Apple-a, koji sada proizvodi Apple Watch.

Kao  Nike, ni Adidas neće potpuno nestati iz ove oblasti. Poznato je da je najavljena saradnja sa Fitbit-om u proizvodnji Adidas linije pametnih satova, koja se očekuje u toku sledeće godine.

Najbolje bežične slušalice za trčanje, plivanje, poništavanje buke…

Mobilnisvet.rs/The Verge