Foto:hypebeast

Apple navodno radi na savitljivom iPhone modelu koji će se verovatno pojaviti do 2020. godine.

Izveštaj je sastavila Bank of America Merrill Lynch i u okviru njega se navodi da Apple sarađuje sa partnerima iz Azije da bi udruženim snagama došli do potpuno novog iPhone dizajna. Podaci do kojih su došli oni koji su sastavljali pomenuti izveštaj sugerišu i to da Apple od dobavljača traži delove za savitljivi model, koji bi mogao da se rasklapa tako da bude veličine prosečnog tableta.

Apple i LG će se udružiti – rade na savitljivom telefonu?

Izveštaj je sastavljen nakon što su se stručnjaci kompanije Bank of America Merrill Lynch sastali sa nekoliko azijskih snabdevača i potvrdili ono što analitičari i blogeri već nekoliko godina pišu – da bi savitljivi modeli mogli da budu sledeća velika stvar kada govorimo o pametnim telefonima. Kompanije Lenovo i Samsung su već počele da rade na modelima sa savitljivim ekranima.

Samsung Galaxy X stiže sa savitljivim ekranom


Kada se savitljivi modeli pojave, moraće da se povede računa o tome da dizajn bude praktičan i da odgovara korisnicima. Trebalo bi da budu izbalansirani, laki za držanje i otporni na oštećenja. Zatim, tu je i pitanje kamere kao i kvaliteta komponenti koje bi mogle da se ugrađuju u ove modele i baterije koja ne sme da ugrozi fleksibilnost uređaja. Stručnjaci apeluju i na to da se obrati pažnja na optimizaciju aplikacija i igara, koje bi mogle da koriste prednosti savitljivih ekrana i reaguju na promene u položaju displeja.

Apple planira da proizvodi sopstvene ekrane

Mobilnisvet.rs/CNBC