Foto:neurogadget

Google je prestao sa prodajom Pixel telefona i fokusirao se na njegove naslednike Pixel 2 i Pixel 2 XL.

Google Pixel će biti zapamćen kao superiorniji naslednik Nexus modela, ali koji nije imao ni delić njegove harizme. Za razliku od pristupačnih Nexusa koji su mogli da se pohvale odličnim hardverom, Pixel je bio pokušaj Google-a da ponudi skupllji telefon sličnih performansi korisnicima. Rezultat je bio očekivan – fanovi navikli na pristupačne a odlične telefone, sa šokom su dočekali novu generaciju telefona.

Kad se tome doda i katastrofalna prodajna mreža i konstantan manjak telefona, nije ni čudo što je Pixel model prodat u nešto manje od četiri miliona primeraka. To je  predstavljeno kao veliki uspeh, ali svi znamo da je to daleko od željenih brojki. Google je pre skidanja telefona iz prodavnice organizovao rasprodaju pa su modeli Pixel i Pixel XL mogli da se nađu sa značajnim popustom. Sada ovaj model možete da kupite eventualno preko oglasa.

Google se fokusira na Pixel 2 model

Najnoviji model Google telefona Pixel 2 i Pixel XL nema sreće što se tiče bolje distribucije, ali je bar popravljeno stanje u Google Store sa prethodnim modelom. Novi telefoni su dostupni za prodaju, ali se ne očekuje neka drastična razlika u prodaji sve dok Google ne shvati da mora da se malo potrudi i promoviše proizvod (između ostalog) ukoliko želi veći deo kolača. Bez obzira što je Pixel 2 trenutno jedan od najboljih telefona na svetu, i dalje nismo sigurni da je eutanazija Nexusa bila dobro rešenje.

Izgleda sada više ni Google nije siguran da je to bila dobra odluka jer se uveliko može čuti da se sprema Pixel telefon srednje klase.

Za sve one koji su ponosni vlasnici Pixel modela važna je informacija da će nadogradnje softvera stizati sve do oktobra 2019. godine. To je dobra vest, ali ipak pomalo zabrinjava olako odricanje Googlea od svojih modela. Pixel je daleko od jeftinog modela pa se pri kupovini očekuje više od jednostavnog brisanja sa sajta i prekida podrške.

Muzički spot snimljen sa Google Pixel 2 telefonom

Mobilnisvet.rs/Ars Technica