Foto:avnblogfeed

Google je lansirao još jednu Android aplikaciju koja je osmišljena da pomogne korisnicima da lakše kontrolišu jednu od najbitnijih funkcija na uređajima – potrošnju interneta.

Aplikacija se zove Datally i trebalo bi da omogući korisnicima da znaju na koje operacije troše najviše podataka i da potrošnju kontrolišu. Pokazaće koje aplikacije troše najviše i u koje je vreme potrošnja najveća.

Dizajnirana je tako i da  na osnovu aktivnosti korisnika preporučuje načine na koje bi potrošnja mogla da se smanji i ukazuje na dostupne Wi-Fi mreže na koje uređaj može da se poveže.

Microsoft Edge je stigao na iOS i Android

U vrhu aplikacije nalazi se taster koji korisniku omogućava da odmah zaustavi svu potrošnju podatka koja se dešava u pozadini i omogući rad samo aplikacijama koje su trenutno aktivne. U okviru aplikacije pojavljuje je se i oblačić sa obaveštenjem koliko podataka uređaj troši u određenom trenutku, a ukoliko korisnik ne želi da zaustavi sve aplikacije koje rade u pozadini,moći će da izabere one za koje želi da nastave sa radom.

Onima koji dugo koriste Android ova aplikacija možda i ne zvuči naročito zanimljivo, s obzirom da kontrola aplikacija već postoji u okviru sistema (ali je sakrivena duboko u podešavanjima), dok Datally nudi jednostavno upravljanje i brzu kontrolu potrošnje interneta.

Google razvio novu tehnologiju – elktronska zaštita ekrana

Mobilnisvet.ts/The Verge