MobIT ekipa imala je ekskluzivne snimke i izveštaj iz Londona, sa premijere LG G3 telefona, a sada vam donosimo i prve utiske o novom vodećem LG uređaju. LG je u Srbiji G3 predstavio tačno mesec dana nakon svetske premijere i to sa pratećom opremom, među kojom su bežični punjač i flip futrola i detaljnim opisom novih funkcija.

LG G3 je nešto veći od prethodnika, ali ima i veći ekran, uz izmenjivu bateriju i microSD slot, što G2 nije imao. Kvalitet izrade je dobar, iako je i spreda i pozadi i dalje plastika, uz novi pristup dizajnu naravno, a LG je ostao veran vrlo zanimljivom konceptu telefona bez bočnih tastera. Rear key na poleđini je tu za sve funkcije koje na drugim Androidima imaju bočni tasteri, tako da se telefon i pored ekrana od 5.5 inča (skoro 14 centimetara) u većini slučajeva može koristiti jednom rukom. Telefon ima dobro izbalansiranu težinu i ne klizi iz ruke, a zaobljene ivice na poleđini olakšavaju držanje.

LG G3 QHD displej.

Na poleđini je i poseban „otvor“, odmah pored kamere, koji je, zapravo, laserski pomognut sistem autofokusa, koji omogućava preciznije fokusiranje objekta i poboljšava kvalitet slike. Kamera rezolucije 13 megapiksela ima unapređenu optičku stabilizaciju kadra (OIS+), koji omogućava slikanje bez zamućenja ili podrhtavanja tokom video snimanja, a tu je i dvotonski Led blic za postizanje hladnijeg ili toplijeg efekta boje na fotografijama.

LG je vodio najviše računa svakako o displeju, koji je na dijagonali od 5.5 inča ugostio QHD rezoluciju, 2.560 x 1.440 piksela, što formira sliku gustine čak 538 ppi. LG G3 sadrži novu funkciju Knock Code, koja omogućava pametno zaključavanje ekrana, a tu je i mogućnost korišćenja posebne flip futrole sa aktivnim preklopom, koja korisniku omogućava da koristi telefon čak i kada je ekran zaštićen. Ovaj dodatak zove se QuickCircle futrola i kupuje se posebno, a nudi i personalizaciju prikaza obaveštenja u aktivnom krugu.

LG G3 stigao u Srbiju: Prvi utisci su tu!
Foto: MONDO portal.


Kamera i „rear“ taster LG G3.

LG je najavio da će u Srbiji u prodaji biti LG G3 od 16 i 32 gigabajta interne memorije i da će se u početnom periodu prodavati kroz mrežu sva tri operatera po ceni od jednog dinara uz odogovarajući tarifni profil. Cena u slobodnoja prodani za srpsko tržište još nije formirana, ali pretpostavljamo da će biti na nivou konkurentskih modela.

LG G3 stigao u Srbiju: Prvi utisci su tu!
Foto: MONDO portal.

Branislav Jordanov i Boris Stojančić ispred LG Srbija i Endre Vaitzner, regionalni Lg menadžer za prodaju.

LG G3 specifikacije:
– 146 x 74 x 8.9 milimetara, 150 grama
– Glavna kamera rezolucije 13 megapiksela sa optičkom stabilizacijom kadra (OIS+)
– Poseban kamera softver i samoportretisanje, brzi autofokus 276 ms, Led blic
– 4K video snimanje, prednja kamera rezolucije 2.1 megapiksela, širokougaona
– Novi interfejs kamere sa pojednostavljenim interfejsom, laserom pomognut autofokus
– Snapdragon 801, kvadkor Krait 400 CPU do 2.5 GHz, 2/3 GB RAM-a, 16/32 GB interne
– microSD slot za kartice do do 128 GB memorije
– Adreno 330 grafika
– Displej 5.5 inča (oko 14 cm), QHD 2.560 x 1.440, Gorilla Glass, 538 ppi, sRGB
– Baterija kapaciteta 3.000 mAh, izmenjiva
– Android KitKat 4.4.2 sa LG Optimus interfejsom
– Infrared adapter i daljinski upravljač softver, zvučnik jačine 1 W, do 1.5 W
– Podrška za GSM/HSPA+/LTE mreže
– Bluetooth v4.0, NFC, Wi-Fi (DLNA, direct i hotspot), audio 3.5 mm i microUSB.

LG Srbija je već dostavio G3 model MobIT portalu na detaljan test, pa vaša pitanja i više slika sa srpske premijere ovog Androida možete postaviti na MobIT Fejsu ili u komentarima! Čekamo vaša pitanja i krećemo u detaljno testiranje LG G3, budite uz nas!

Izvor: LG Mobile Global / MONDO vesti