Windows phone 8.1 verzija je ugašena a sada nakon nekoliko tvitova koje je napisao Joe Belfiore je poznato da će i Windows 10 uskoro biti poslat u penziju. Direktor Microsoft-a koji je odgovoran za operativni sistem Windows mobile je u tvitu napisao da će Microsoft pružati podršku za Windows 10 u vidu ispravljanja grešaka i rešavanja bezbednosnih problema ali da se neće raditi na razvoju novih opcija ni hardvera.

Još jednim tvitom Joe Belfiore je razjasnio odluku. U drugom tvitu Joe je napisao da Microsoft nikada nije bio podržan od strane developera iako je Microsoft pokušao da ih motiviše kako novcem tako i razvijanjem alata međutim mali broj korisnika uređaja koji rade na Windows phone platformi je doveo do toga da Microsoft nije mogao da pronađe kompanije koje bi investirale u dalji razvoj platforme.

Bill Gates počeo da koristi Android telefon! (VIDEO)

Nakon svih problema sa kojima se Microsoft suočavao odlučeno je da se prestane sa razvojem Mobile phone platforme i da se fokus stavi na usavršanje povezivanja pametnih telefona sa računarima. Edge pretraživač je još jedan projekat koji traži svoj put ka Android i iOS platformama.

Nakon ove odluke sada su u igri zvanično samo Android i iOS. Ova odluka neće značajno uticati na jačanje jedne od ove dve platforme jer je početkom godine ukupan broj Windows phone korisnika bio manji od jednog procenta.

Mobilnisvet.rs