Foto:gizmochina
Na osnovu rezultata istraživanja, koji je sprovelo Strategy Analytics  kineska kompanija Xiaomi je postala četvrti najveći proizvođač pametnih telefona na svetu i prestigla domaćeg rivala – kompaniju Oppo.

Ovo su rezultati istraživanja tržišta pametnih telefona tokom prvog kvartala ove godine. Zahvaljujući udvostručenim isporukama sa 12,6 na 28,3 miliona isporučenih uređaja, Xiaomi je uspeo da dostigne tržišni udeo od 8,2% ,u odnosu na 3,6% udela u prvom kvartalu 2017. godine.

Vodeći Samsung u prvom kvartalu ove godine isporučio je 78,2 miliona uređaja, što je vodećih 22,6 tržišnog udela. Apple se i dalje nalazi na drugom mestu sa tržišnim udelom od 15,1% i rastom isporuka na godišnjem nivou sa 50,8 na 52,2 miliona uređaja. Kineski Huawei se nalazi na trećem mestu sa 39,3 miliona isporučenih uređaja i tržišnim udelom od 11,2%. Oppo je pao na peto mesto sa 24,1 miliona isporučenih uređaja i tržišnim udelom od 7% – pad u odnosu na udeo od 7,8% udela u prvom kvartalu prošle godine.

Što se tiče čitavog globalnog tržišta pametnih telefona, u prvom kvartalu godine isporučeno je 345 miliona uređaja što je pad od 2% na godišnjem nivou.

Xiaomi prikazao portrete snimljene Mi 6X uređajem

Mobilnisvet.rs/SEEbiz